Σύνδεσμος Ηλεκτρολόγων Εγκαταστατών Ν. Χανίων (Σ.Η.Ε.Ν.Χ)

ΗΛΕΚΤΡΟΠΛΗΞΙΑ

Λ. Καζαντζάκη 55 Βαμβακόπουλο-Χανιά Κρήτης
Τηλ. 2821096005
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
website: www.shenx.gr

Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ

ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΈΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΓΥΗΣΗ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΑΔΕΙΟΥΧΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΥΣ

Με αφορμή τον θάνατο ενός παιδιού από ηλεκτροπληξία στη Ζάκυνθο που χάθηκε πάνω στο παιχνίδι του από το χτύπημα ηλεκτρικού ρεύματος . Ο Σύνδεσμος Ηλεκτρολόγων Εγκαταστατών Νομού Χανίων θα ήθελε να επισημάνει, για μία ακόμη φορά, την τεράστια προσοχή που πρέπει να δείχνουμε όλοι σε ότι αφορά το ηλεκτρικό ρεύμα.
• Ο Σύνδεσμος Ηλεκτρολόγων Εγκαταστατών Νομού Χανίων μπορεί υπεύθυνα να σας ενημερώσει αν ο υποψήφιος για την ανάληψη ενός έργου (κατασκευή, επέκταση, επισκευή ηλεκτρολογικής εγκατάστασης κλπ) , είναι αδειούχος και έχει το νόμιμο δικαίωμα για την ανάληψη του έργου.
• Η ανάθεση για την κατασκευή μιας ηλεκτρολογικής εγκατάστασης σε μη αδειούχο ηλεκτρολόγο εγκαταστάτη, εκτός από κινδύνους που εγκυμονεί για την οικογένειά σας και την περιουσία σας, επιφέρει και ποινικές κυρώσεις στον ιδιοκτήτη.
• Οι αδειούχοι επαγγελματίες Ηλεκτρολόγοι ενημερώνονται διαρκώς για τις νέες τεχνολογίες και για τους κανόνες προστασίας και ασφάλειας μέσω σεμιναρίων και συνεδρίων του κλάδου τους!
ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΕΠΑΦΗΣ ΜΕ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ
Φυσιοπαθολογικές επιδράσεις της ηλεκτρικής ενέργειας

• Ηλεκτροπληξία. Η ηλεκτροπληξία, η επίδραση της ηλεκτρικής ενέργειας στο ανθρώπινο σώμα, συνοδεύεται από ένα πλήθος φυσικών, χημικών και βιολογικών φαινομένων. Τα φυσικοχημικά φαινόμενα περιλαμβάνουν την θέρμανση των ιστών (φαινόμενο Joule) και, στην περίπτωση του συνεχούς ρεύματος, την ηλεκτρόλυση των σωματικών υγρών. Τα βιολογικά φαινόμενα είναι πολυπλοκότερα, πολυπληθέστερα και τα πλέον επικίνδυνα. Σε αυτά περιλαμβάνονται παράλυση μυών, καταστροφή οργάνων και θανατηφόρες βλάβες.
• Εγκαύματα. Σε περιπτώσεις ηλεκτρικών πληγμάτων είναι ενδεχόμενο να εμφανισθούν εγκαύματα. Τα εγκαύματα αυτά είναι δυνατόν να συμβούν τόσο στα σημεία εισόδου και εξόδου του ρεύματος στο δέρμα, όσο και στους εσωτερικούς ιστούς. Όλα τα ηλεκτρικά εγκαύματα είναι πολύ σοβαρά (τρίτου βαθμού εγκαύματα), επειδή συμβαίνουν στο εσωτερικό του σώματος και είναι ενδεχόμενο να αποδειχθούν θανάσιμα. Οι τυπικές περιπτώσεις των ηλεκτρικών εγκαυμάτων θεραπεύονται αργά και δύσκολα.
Ο Σύνδεσμος Ηλεκτρολόγων Εγκαταστατών Χανιών ενημερώνει.
• Εφιστά την προσοχή για την αποφυγή της ηλεκτροπληξίας. Το ηλεκτρικό ρεύμα δεν είναι μόνο πηγή ενέργειας εξυπηρέτησης αλλά και πηγή κινδύνου.
• Ένα επιπλέον μέσο προστασίας που βοηθά αποτελεσματικά την προστασία σας είναι ο διακόπτης διαφυγής έντασης (αντιηλεκτροπληξιακό ρελέ). Ο διακόπτης αυτός έχει την δυνατότητα να ανιχνεύει ακόμα και πολύ μικρή διαρροή ρεύματος και να διακόπτει αμέσως την γενική τροφοδοσία.

Εκ του Δ/Σ

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
ΒΟΥΤΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ

Η νέα Υπεύθυνη Δήλωση Εγκαταστάτη είναι πραγματικότητα.

ΝΕΑ Υ.Δ.Ε ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΥ

ΣΕHΛX - Συνεταιρισμός Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Χανιών

Βρείτε μας στο facebook

SFbBox by psd to wordpress